Fördelarna med att dekorera med speglar är många. De reflekterar ljus och öppnar upp utrymmen så att de ser större ut. Ändå finns det lite riktlinjer som man bör hålla sig efter. Här kommer de:

Använd stora speglar i små rum.

En stor spegel i ett litet rum skapar en illusion av djup och yta, så var inte rädd för att spegelns är för stor. De kan i princip inte bli för stora. Du kan till exempel sätta upp en spegel ovanför matsalsbordet. Det kommer att reflektera ljuset och ge en känsla av yta.

Speglars jobb är att spegla

Med det menar jag att man inte ska sätta upp speglar på måfå. De ska finnas där för att göra ett jobb, reflektera det som finns framför dem — en fin sak, ljus, utsikt eller vad det nu kan vara. Om det är en röra eller något plottrigt så blir rummet genast dubbelt så plottrigt.

En spegel vid ingången

Förutom ovanför handfatet i badrummet så är väl spegeln vid ingången den vanligaste placeringen av en spegel. Enligt feng shui är det bra att ha en spegel här eftersom det gör att man känner sig välkommen. Enligt fen shui så ska man också undvika speglar i sovrum eftersom det speglar fler parter i en intim relation. Jag tycker det låter lite väl moralistiskt och menar att om du tycker att en spegel passar i sovrummet ska du givetvis ha den där.

En annan sak som jag gillar är speglar i hörn. Hör är ju ofta svåra att dekorera, men en stor spegel som står lutande i ett hörn har stor effekt. Du kan även belysa den och på det sättet för du ljus från en yta som annars är den första att skuggas.

Det var några av mina dekoreringstips när det gäller speglar. Har du några egna tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 1 =