Jag har ju tidigare skrivit om inredning av barnrum. Barnrum är ett av mina favoritställen eftersom man kan släppa loss kreativiteten, tänka utanför boxen. En av funktionerna som ett bra barnrum ska ha är nämligen att man ska kunna leka där.

Därför har jag samlat på mig lite idéer som jag tycker är roliga för ett barnrum.

Inred med gymnastikringar.

Inspireras av gymnastisksalen

Ge begreppet ”klättra på väggarna” en ny mening. Bygg en klättervägg, inred med några madrasser på golvet, häng upp ringar i taket och gör om plinten till en säng. Gymnastiken var kanske inte rolig för alla men alla tyckte väl att det var roligt att klättra och hoppa?

Fixa ett krypin

Bland det bästa jag visste som barn var att bygga kojor eller hitta ett krypin. Ett tält i rummet hade varit en dröm. Varför inte ett klassiskt indiantält, A-format med en tillhörande kurvig matta.

En annan idé är att bygga ett hemligt rum i väggen. Inred det till ett mysigt ställe med böcker, serietidningar kuddar och låt barnet fixa resten.

Våningsängar

Bygg flera i olika höjder, med lådor och böcker. Det blir extra roligt när ditt barn tar med sig sina kompisar eller om du har flera barn som delar rum. Sätt gärna upp gardiner så att barnen kan dra för när de vill vara ifred också.

Biorum

Den här idén är för hela familjen och för den som har utrymme. Fixa ett rum speciellt avsett för att se film. Där hela familjen kan mysa och höja filmupplevelsen till något mer än bara vardagligt soffhäng. Kuddar, popcorn, läskhållare och bra film.

Läshörna

Ge barnen ett eget bibliotek för sina böcker, inkorporera det med en skön läshörna med madrasser och kuddar. Läsning stimulerar fantasin och i dagens stressiga samhälle erbjuder böcker unik avkoppling.

Hängmatta inomhus

Ett av mina favoritställen när jag var liten var min morbrors hammock. I princip gillade jag allt som gungade och helst av allt ville jag ha en hängmatta, helst inomhus, att sova i alltid. Nu tror jag inte att jag hade gjort det om jag hade fått en men faktum kvarstår att gungande fortfarande är rätt så oslagbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =