Välkommen till vår nya hemsida

Vi har nyligen uppdaterat vår plattform till WordPress och uppdaterat både layouten och bloggen på hemsidan. Än så länge är vi jättenöjda och vi ser bara positiva saker med den nya layouten och flödet som vi kommer få arbeta i. En annan viktig del är att den nya hemsidan är grundoptimerad för sökmotorerna. Många kallar det för sökmotoroptimering.

Vi tänkte dela med oss om hur vi har tänkt och vad planen är med den nya hemsidan. Hoppas ni gillar layouten lika mycket som ni.

Eftersom vi numera skriver och inte säljer har vi valt att fokusera mycket på bloggens utseende. Det är där merparten av våra besökare kommer läsa och inspirera sig. Därför har vi valt att ha bloggen på startsidan så man enkelt kan hitta till våra inlägg. Det var en av idéerna från vår samarbetspartner som både hjälper kunder med hemsidor och sökmotoroptimering delade med sig innan vi inledde samarbetet.

Vi ville även behålla samma färger där och känsla, därför fick det stanna kvar. Vi är även grundoptimerat sidan för Google och lagt till en XML-sajtkarta som gör det enklare för Google att indexera sidan. Vi har även valt att fokusera mycket på permalänkarna i bloggen och att dessa ska vara enkla för sökmotorerna att indexera och hitta. Vi har även fått rådet att arbeta mycket med taggar och kategorier. Företaget som hjälper oss har berättat att vi ska tänka på hur användaren upplever sidan. Så man ska helt enkelt optimera hemsidan för besökarna. Det är riktigt sökmotoroptimering.

Den nya hemsidan är även mobilanpassad vilket förenklar för våra besökare att följa och läsa våra nyheter. Vi gjorde en analys från vår gamla sida och såg att nästan 50% av besökarna kom från mobilen. Det var också en faktor till varför vi faktiskt gjorde en ny hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =