I allt fler tidningar upplever jag att man läser om undersökningar som påvisar att allt fler känner sig stressade och utmattade och det gäller både barn, ungdomar och vuxna. Något som är förståeligt med tanke på den stressade vardagen som många har idag. Jag tänkte därför tipsa om lite heminredning som förhoppnings hjälper dig att få en lugnare tillvaro i vardagen.

 

Kristaller mot negativ energi

För en del kanske detta låter konstigt, men det finns kristaller och stenar som folk placerar i sina hem för att bli av med negativ energi. Oavsett om du är skeptisk eller inte så kan det i alla fall vara värt att testa detta. Exempel på kristaller och stenar som effektivt tar bort negativ energi i hemmet är svart turmalin, rökkvarts, snöflingeobsidian, peridot, ametist och rosa turmalin.

 

Använd ett tyngdtäcke för avslappning 

Ett hjälpmedel som kan minska både stress, problem med sömnen, ångest och andra problem är tyngdtäcket. Förutom att det är ett otroligt hjälpmedel som länge används inom vården, finns det idag väldigt fina tyngdtäcken som kan användas antingen som täcke under natten, men också som filt i soffan.

 

Inred med växter 

En annan inredningsdetalj som kan ge en lugnande effekt för många är växter. Detta är såklart ingenting som är bevisat (vad jag vet), men en hel del av mina bekanta säger att dem känner sig mer i harmoni när de inrett hemmet med många växter.

Detta är tre enkla tricks du kan använda för att åtminstone kunna slappna av lättare i hemmet, vilket förhoppnings leder till att du känner dig mer utvilad och mindre stressad. Har du några andra tips på inredning som kan gör vardagen lättare? Lämna gärna en kommentar i så fall!

Trevlig påsk allihopa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 18 =