Hur många av oss är trötta på att tjata på våra barn om vikten av att plocka undan efter sig? Typ alla. För att underlätta för barnet att kunna bli bättre på detta är det bra att försöka inreda så att allting finns på barnens höjd. Om man alltid var för kort för att nå upp till borden, bokhyllorna och lådorna skulle jag också dra mig för att städa, eller ens se hur det egentligen ser ut.

Saker som lyser i mörkret. I de flesta välsorterade målarbutiker kan du numera hitta e tillsats som du kan lägga till målarfärg som gör att den lyser i mörkret. Måla taket så att det ser ut som en stjärnhimmel. Det kommer att göra att ditt barn kommer att gilla när du släcker lampan.
Hittar du inte den självlysande tillsatsen kan du även söka efter den på nätet. Ett annat alternativ är att köpa färdigdesignade solar, månar och planeter.

Fast en kardborrelist runt rummet. Fäst sedan dess motsats på baksidan av olika uppsättningsbara inredningsdetaljer. Det göra att ditt barn (och du) lätt kan designa om rummet. Flera gånger per dag om man så vill.

Inred med flera olika sorters belysning. Häromdagen läste vi om Alfons Åberg, när han blir rädd för spöken. Istället för att lugna min dotter hade boken den motsatt effekt och hon blev mörkrädd. Då är det bra att ha en nattlampa som gör att mörkret inte verkar lika läskigt. Sedan är det bra att ha en läslampa och vanlig belysning för vanlig lek.

Istället för den traditionella tillväxkurvan i dörrkarmen föreslår vi att du tar handavtryck istället, en gång i månaden. Använd giftfri, vattenbaserad färg. Dekorera med dem och/eller spara inför framtiden.

Det är roligt att dekorera och måla med och för barn och om det är så att du målar någonting som du vet med dig att ditt barn kommer att växa ur så är det ändå alltid roligt att alltid låta barnet vara med och sätta sin personliga touch på det. Fingeravtryck och huvudfotingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + tjugo =