När det gäller att inreda rum för barn finns det helt andra aspekter som man måste tänka på än när man gör det för vuxna. Vi vuxna brukar ju faktiskt kunna hantera frestelsen att stoppa fingrarna i närmsta uttag.

I det här inlägget tänkte vi därför ge dig lite tips när det gäller att inreda för barn.

Det är alltid bra att försöka se rummet från barnets perspektiv. Då är det lättare att hitta de faror som barn eventuellt kan utsättas för.

För att lyckas med detta är det första och bästa du kan göra att börja tänka som ett barn. Det kan till och med vara bra att krypa ner på golvet för att rent handgripligen kunna göra detta.

Nedan följer lite andra grundläggande saker att tänka på.

  • Täck och skydda alla eluttagen.
  • Se även till att fästa och skydda alla sladdar så att de inte frestar barnen till en dragkamp att de fastnar eller i värsta fall leder till strypning.
  • Detsamma gäller även andra löst hängande snören. Fäst upp dem och håll dem borta.
  • Se till att alla utrymmen i rummet är synliga för dig. Det kan nämligen finna skrymslen som du inte ser men som barnet kommer åt.
  • Se till att alla leksaker är barnsäkra och anpassade för ditt barns ålder.
  • Detsamma gäller möblerna. Det är tillexempel bra om barnens fötter rör vid golvet när de sitter på den. Annars är den för hög och risken för olyckor om de trillar av blir högre.

Prata gärna med personal i butiker som säljer möbler för barn de brukar vara väldigt kunniga på sina områden. Sjukvårdspersonal som är specialiserade på barn är en annan bra källa till information eftersom de är mycket bekanta med vilka skador som barn brukar få.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + fyra =